Anasayfa Etkinlikler & Aktiviteler BALIKESİR 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ
BALIKESİR 112 ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

0

Sağlık hizmetlerinde hastalara ilk olarak ulaşan, yaşamsal ilk müdahaleleri yapan ve en yakın hastaneye güvenle ulaştırılmalarını sağlayan 112 Acil Sağlık Hizmetleri her koşulda, her iklim şartında engel tanımadan kesintisiz yedi gün, 24 saat hizmet veren sağlık birimleridir. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin koordinasyonu il düzeyinde İl Sağlık Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir.

112 Acil Sağlık hizmetleri olarak hizmet kalitemizi her gün daha da arttırmaya, devam ediyoruz. Teknolojik alt yapıyı güçlendirerek, kullanılan ekipmanlarda çeşitlilik sağlayarak, personellerimizi hizmet içi eğitimlerle sürekli güçlendirerek, tabiki en önemli unsur olan ambulanslarımızı sürekli yeni ve tam donanımlı tutarak ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilimizde de sağlık bakanlığı yatırımları ile gelişmeye ve güçlenmeye devam ediyoruz.
İlimiz bulunduğu coğrafi alanın özelliklerine bağlı olarak, kara ambulanslarının yanı sıra, kar paletli ambulansları, deniz ambulansı ve Bursa bölgesinin koordine ettiği hava ambulansı ile her türü ortamdaki hastaya en kısa sürede ulaşabilme imkanına kavuşmuştur. Bu gelişmelerin en güzel örnekleri 2002 yılında 14 ambulansımız varken, bugün 70 ambulans ile hizmet vermekteyiz. 2002 yılında 11 noktada112 istasyonumuz varken bugün 47 noktada istasyonumuz mevcut. Bu istasyon sayısı ile Balıkesir ilimizde 25.000 nüfusa bir adet istasyon düşmektedir ki Sağlık Bakanlığının 2017 yılı hedefi ilimizde gerçekleşmiş bulunmaktadır. 2002 yılında 11.314 hastanın hastanelere ulaşması sağlanırken, ilk 9 aylık sürede 86.438 hasta taşımıştır. Bugün Balıkesir ilimizin kırsal bölgelerini ilk 30 dakikada ulaşma oranımız %93, kentsel alanda ilk 10 dakikada vakaya ulaşma oranımız %92 dir.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak personel eğitimlerimiz, yerelde medya programları ve 2016 yılı içinde “Balıkesir Bir Büyük Aile Oluyor” projesi ile 25.000 okul öğrencisine ulaşarak acil sağlık hizmetlerinin tanıtımı, ambulansa yol verilmesi için duyarlılık kazandırılması, gereksiz aramaların önlenmesine yönelik programlar yapılmıştır.
1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri haftasında ise, 5 Aralık Pazartesi günü tam gün süren toplam 30 personelden oluşan 10 ekip halinde yarışılan 112 rallisi gerçekleştirildi. Günün sonunda tüm personele katılım ve teşekkür belgeleri ve hediyeleri İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Servet KOCAÖZ tarafından verildi. Hediyelerini alan personel canlı müzik eşliğinde düzenlenen kokteyl ile yorgunluk giderdi.
Yine hafta dolayısı ile 112 Acil Sağlık Şubesi çalışanları tarafından 6 Aralık Salı günü kent meydanında bulunan toplu taşıma alanında belediye otobüsü ve minibüslerin şoförlerine bilgilendirme yapılmıştır.
Hafta boyunca yapılan etkinliklere basın mensupları da davet edilerek, etkinliklerin yerel haberlerde yer alması sağlanmıştır. Yine Sağlık Bakanlığı tarafında hazırlanan tanıtım videoları yerel tv kanallarında kamu spotu olarak yayınlanmıştır.